Montarea aparatului

  1. Verificaţi aparatul cu privire la deteriorări în timpul transportului.
  2. Pregătiţi locul de montare pentru montarea în tuburi, pe perete sau pe picior: montaţi conducta sau tubul flexibil. În cazul montării la perete, asiguraţi o suprafaţă de aşezare netedă.
  3. Pozaţi cablul admisibil de alimentare de la reţea la locul de montare. Folosiţi cablul de conectare potrivit pentru tipul de aparat respectiv.
  4. Pericol de rănire prin tăiere din cauza plăcilor de tablă cu margini ascuţite ale carcasei.

    1. La montaj, folosiţi echipament individual de protecţie (mănuşi de protecţie cu rezistenţă la tăiere).
  5. ERM .. Ex e, ERM .. Ex t: Transportaţi ventilatorul la locul de montare. Respectaţi indicaţiile de siguranţă şi datele din capitolele anterioare.
  6. Pericol de explozie/pericol de vătămare din cauza aparatului montat greşit sau care cade.

    1. Efectuaţi montajul la perete şi la plafon numai la pereţi/plafoane cu o capacitate portantă suficientă şi cu material de fixare suficient dimensionat.
    2. Materialul de fixare este pus la dispoziţie de către beneficiar.
    3. La montare, îndepărtaţi persoanele din zona de sub cea de montare.
  7. La fixarea cu picior de montare FUM: fixaţi la carcasa ventilatorului piciorul de montare adecvat cu şuruburile pentru tablă cu autofiletare incluse (nu plasaţi şuruburile în zona elicei). Poziţie de montaj la alegere. Aveţi grijă să fie uşor accesibilă cutia de borne la locul de montare.
  8. Montaţi ventilatorul şi înşurubaţi-l ferm la toate găurile pentru flanşe [X] (4 bucăţi) cu peretele. Pregătiţi la locul instalării material de fixare suficient dimensionat. Fiţi atenţi la sensul de rotaţie şi de circulaţie săgeţi pentru direcţia aerului pe eticheta de pe aparat.
  9. ERM 22 Ex e, ERM 22 Ex t: în cazul reducerii la 200 mm, fixaţi piesa de reducţie [3] între ventilator şi conductă resp. manşeta elastică.
  10. Pericol de explozie în caz de funcţionare fără dispozitiv de siguranţă dacă în canalul de aer sunt corpuri străine eventual căzute sau aspirate.

    Pericol de moarte din cauza formării de scântei.

    1. Prevedeţi neapărat o intrare/ieşire de aer liberă cu un grilaj de protecţie, care îndeplineşte cerinţele EN 13857 şi este adecvat pentru zonele Ex, de ex. cu grilaj de protecţie MAICO SG..Ex (Tip de protecţie IP 20 conform EN 60529). La utilizarea produselor care nu provin de la Maico, trebuie efectuată o evaluare a pericolelor de aprindere.
  11. În cazul admisiei/evacuării libere a aerului, montaţi înainte de aparat un grilaj de protecţie autorizat, de ex. grilaj de protecţie MAICO SGM-Ex Figura C.
  12. Asiguraţi o admisie de aer proaspăt suficientă.
  13. Montaţi material de izolare, izolare fonică şi de instalare adecvat.